”Da, avem un vaccin”, a spus expertul rus, director al Institutului ”Gamelei” de epidemiologie și microbiologie, citat de agenția Interfax. Este vorba despre un vaccin împotriva infecției de coronavirus, a insistat academicianul, precizând că cercetătorii ruși l-au testat deja pe pielea lor.
Aleksandr Ghințburg a precizat că, după injectare nu au existat efecte negative, colaborale. ”Nu este vorba despre un act de bravură. Specialiștii care au dezvoltarea vaccinului l-au testat pe ei inclusiv pentru a se proteja, pentru a-și putea continua activitatea în condiții de pandemie”, a explicat interlocutorul agenției menționate.
Oficial, vaccinul rușilor se află în teste preclinice, fiind folosit pe primate. Următorul pas, adică testele clinice vor începe curând, după evalurea primelor rezultatea și după ce Ministerul Sănătății va emite aprobarea pentru continuarea procesului.
Citește și Covid-19. Studiul care aduce o rază de speranță
Academicianul a explicat că este vorba despre un vaccin dezvoltat pornind de la ADN-ul de adenovirus, în care a fost introdusă gena SARS-CoV-2. Adenovirusul duce gena de coronavirus în celulă, unde are loc sinteza proteinelor membranei coronavirusului. Astfel, sistemului imunitar îi este ”prezentat” potențialul inamic.
Potrivit ultimelor informații, în ultimele 24 de ore în Rusia, locul doi mondial la numărul de îmbolnăviri, s-au înregistrat 8894 de noi cazuri de infectare, 7144 de pacienți s-au vindecat și 150 de bolnavi au decedat. De la începutul pandemiei s-au însănătoșit 99825 de oameni și au murit 3249.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.