”Folosind metodele ingineriei genetice prin recombinare de proteine, experții agenției noastre au reușit să dezvolte șapte prototipuri de vaccin recombinat împotriva covid-19”, a anunțat Skvorțova în direct la postul de televiziune Pervyi kanal.
Potrivit spuselor sale, misiunea imediată rezidă în selectarea din cele șapte prototipuri de vaccin pe cele mai eficiente. ”S-a trecut deja de faza simulărilor pe calculator. De luni, întreg procesul se mută pe platforma Centrului de microbiologie al Ministerului Apărării, certificat să lucreze cu biopatogen din clasa a doua de infecție”, a adăugat oficialul rus.
Citește și Coronavirus. În sfârșit, o veste bună! Ce au constatat cercetătorii
Skvorțova a subliniat că vaccinul vaccinul va putea ajunge în spitale nu mai devreme de 11 luni. ”Până în iunile sperăm să finalizăm toate testele necesare să și trecem la testare clinică, astfel că spre sfârșitul anului, cel târziu în primul trimestru din 2021 să finalizărm și ultimele faze ale procesului de verificare a vaccinului”, a explicat șefa FMBA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.