Între şase şi zece urşi s-au aflat permanent în zona locuită şi au existat cazuri în care animalele au atacat oameni şi au intrat în clădiri şi birouri rezidenţiale, a scris agenţia rusă. "Situaţia de urgenţă a fost determinată de invazia în masă a urşilor polari în zone rezidenţiale", au explicat într-un comunicat guvernatorul şi guvernul regional din Arhanghelsk.
''Locuitorii, şcolile şi grădiniţele prezintă numeroase reclamaţii orale şi scrise care solicită asigurarea siguranţei în localitate. Oamenii sunt speriaţi. Le e teamă să iasă din case iar rutina lor zilnică este perturbată. Părinţii se tem să-şi lase copiii să meargă la şcoală sau la grădiniţă", se spune în comunicat.
Au fost instalate garduri suplimentare lângă grădiniţe şi au fost folosite vehicule speciale pentru transporta personalul militar şi angajaţii la locurile de muncă, potrivit TASS.
Citește și: Oligarhii ruşi îşi aduc banii acasă
Dar urşii nu s-au lăsat alungaţi de semnalele folosite pentru a-i speria şi îndepărta şi nici de maşinile şi câinii de patrulare. O echipă de experţi a fost trimisă în arhipelag pentru a-i împiedica să atace oamenii, dar autoritatea de supraveghere a mediului din Rusia a refuzat să elibereze permise pentru împuşcarea urşilor, care sunt o specie pe cale de dispariţie.
Topirea gheţii din Arctica a determinat din ce în ce mai mult animalele să migreze la sud, în căutare de hrană pe uscat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.