"Romsilva respinge cu fermitate informaţiile false referitoare la prăbuşirea Cascadei Bigăr, lansate în spaţiul public de un ghid de turism şi "activist de mediu". Acesta a lansat informaţia falsă că prăbuşirea cascadei Bigăr ar fi fost provocată de captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniş. Care este adevărul? Păstrăvăria Valea Miniş a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani NU s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentară, deci NU aceasta este cauza prăbuşirii cascadei", a postat Romsilva pe pagina sa de Facebook.
Potrivit sursei citate, cascada Bigăr s-a prăbuşit din cauze naturale, sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului şi a muşchiului.
Google celebrează Centenarul României și publică noi imagini Street View
"Informaţi-vă corect", a mai scris Romsilva.
Nu în ultimul rând, Regia a anunţat că va reveni cu imagini noi privind momentul în care cascada Bigăr s-a prăbuşit.
Cascada Bigăr se află în judeţul Caraş-Severin, în Valea Minişului, la jumătatea distanţei dintre localităţile Anina şi Bozovici, pe DN 57B. Rezervaţia Naturală Bigăr cuprinde un izbuc, o peşteră, un pârâu şi o cascadă, toate amplasate spre Ţara Almăjului, pe partea dreaptă a Cheilor Minişului, acolo unde drumul întâlneşte, imaginar, paralela 45 latitudine nordică a globului pământesc.
Site-ul The World Geography a alcătuit, în anul 2013, o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascada Bigăr din Caraş-Severin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.