În 2005, înainte de a ieşi la pensie, a fost încadrat ca procuror, dar a activat la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni. Tot atunci, pentru ca venitul pe ultima lună de muncă să fie cât mai mare, a renunțat la concediul de odihnă și a efectuat mai multe deplasări în interes de serviciu.
Banii pentru aceste delegații, dar și pentru concediul neefectuat s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul la stabilirea pensiei.
Potrivit Antena 3, în 2017, Gheorghe Bălășoiu figura cu o pensie de 34.000 de lei pe lună. Ulterior, suma a crescut cam de la an la astfel, astfel că în 2021 încasa în jur de 78.000 de lei.
Citește și Pensionare. La ce vârstă se poate ieși la pensie în 2021
Culmea este că, în martie 2020, fostul magistrat a decis să-și apere drepturile, așa că a dat în judecată Casa Județeană de Pensii Argeș, cerând recalcularea pensiei. Și, ce să vezi, a câștigat, astfel că respectiva instituție a fost obligată de instanță să-i plătească lui Bălășoiu sume compensatorii retroactiv, pentru 1 an și 8 luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.