Epidemia de severitate este foarte diferită de la o țară la alta. Covid-19 a afectat întreaga lume, dar nu toate țările sunt la fel de afectate. În țările scandinave, au fost raportate mult mai puține decese, iar numărul de decese este relativ redus și în țările balcanice. În nordul Italiei, noul coronavirus a lovit deosebit de puternic. Analizând situația din Belgia, este izbitor modul în care Limburg și Hainaut au fost cel mai puternic lovite.
Marea necunoscută legată de imunitatea la Covid-19. Ce spun epidemiologii
"Cercetătorii se concentrează mult asupra virusului pentru a explica diferenţele dintre ţări. Acesta ar putea suferi mutaţii sau ar putea fi mai grav în funcţie de condiţiile dintr-o anumită ţări. Pentru a lupta împotriva coronavirusului, ar trebui să acordăm mult mai multă atenţie persoanelor care locuiesc în aceste ţări şi modul în care aceste populaţii sunt diferite din punct de vedere genetic." a declarat Prof. Joris Delanghe, potrivit Ugent.
"Oamenii de știință au identificat faptul că multe persoane au polimorfismul D (polimorfismul este variaţia dintre indivizii din secvenţa genică) a genei în cauză, iar asta înseamnă că vorbim despre numărul redus al deceselor în anumite țări. Cu cât sunt mai mulți locuitori cu polimorfismul D al acelei gene, cu atât mai puține infecții și decese au fost numărate.", a explicat Prof. Joris Delanghe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.