77 % dintre ei vor să-și schimbe jobul în următoarele 12 luni. Majoritatea (72, 7%) ar pleca de la actualul loc de muncă la un altul plătit la fel, dar cu posibilitatea de a lucra remote. Acestea sunt rezultatele unui studiu condus de Career Shift.
Aceste informații ne arată că și România este aliniată trendului internațional denumit Marea Reașezare (The Great Reshuffle), care indică faptul că demisionările masive din ultima perioadă vor avea în același timp un număr similar de reangajări. În același timp, valorile oamenilor s-au schimbat. Ei pun mult mai mult accent pe echilibrul dintre viața personală și job, dar și pe flexibilitate locului de unde pot munci.
Studiul a fost realizat în urma programulul Career Refresh, organizat de Career Shift. Career Refresh a fost avut loc în perioada 9-12, online, gratuit, pentru oamenii care și-au dorit să-și clarifice care este direcția profesională spre care vor să se îndrepte. Career Refresh a susținut intenția oamenilor de a-și schimba jobul, în contextul în care asistăm, pe plan mondial, la un trend de renunțare în masă la locul de muncă - Marea Demisionare (The Great Resignation), după perioada pandemiei.
Din cei aproape 200 de oameni care au participat la chestionar, 58,5% vor să plece de la actualul loc de muncă pentru că vor să evolueze; 56,8% își doresc un job cu mai mult sens, iar 47,2% nu se simt motivați la locul de muncă actual; 32% s-au simțit foarte stresați la locul de muncă în ultimele 6 luni, iar 69,3% nu au o direcție clară de schimbare a jobului, pentru că nu știu exact ce vor sau cum ar putea ajunge acolo unde visează.
Din studiu mai reiese faptul că 72, 7% dintre oameni ar pleca de la actualul loc de muncă la un altul plătit la fel, dar cu posibilitatea de a lucra de acasă. Asta scoate în evidență faptul că în pandemie, oamenii au înțeles că pot fi eficienți și muncind din alte locuri decât de la birou. Beneficiile pentru care ar pleca la un alt loc de muncă sunt: un mediu de lucru mai plăcut, posibilitatea de a lucra de oriunde, precum și mai mult timp liber. Dintre cei intervievați, 67,6% simt că le lipsește curajul, ca să facă pasul spre o schimbare în carieră, 61,9% spun că le lipsește claritatea, iar 43,8% - siguranța financiară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.