Astfel, până la finalul lunii octombrie, Romsilva a vândut direct populaţiei 1.365.888 metri cubi lemn pentru foc, la un preţ mediu de 170 de lei pe metru cub, fără taxa pe valoare adăugată.
Conform estimărilor, regia va furniza direct populaţiei, până la finele lui 2018, un volum de 1,7 milioane de metri cubi lemn pentru foc.
"Preţul lemnului pentru foc variază în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare. Cele mai mari cantităţi de lemn pentru foc, aproximativ 70%, sunt disponibile la depozitele temporare amenajate de ocoalele silvice din cadrul Romsilva la drumurile auto, costurile de transport nefiind incluse în preţ", se arată în comunicatul Romsilva.
Reprezentanţii regiei susţin că s-a reuşit în ultimii doi ani creşterea volumului de lemn pentru foc, de la aproximativ 840.000 de metri cubi în 2016 la 1 milion de metri cubi în 2017, lemnul provenind în principal din lucrări de îngrijire şi de igienizare a pădurilor.
"Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, Romsilva a demarat o campanie de informare privind achiziţia de lemn pentru foc, toate informaţiile referitoare la oferta disponibilă fiind afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul regiei şi sediile primăriilor, precum şi prin anunţuri în presa locală. Informaţii centralizate la nivelul direcţiilor silvice sunt prezentate pe pagina de internet a Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, www.rosilva.ro, la secţiunea 'Informare publică - Disponibil lemn foc pentru populaţie', toate informaţiile fiind actualizate de două ori pe lună", se arată în comunicat.
Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.