Nu sunt disponibile datele pentru Estonia, Irlanda, Grecia, Croaţia, Luxemburg, Malta, Slovenia şi Suedia.
Uniunea Europeană şi zona euro au înregistrat o creştere economică de 0,1% în trimestrul patru din 2019, după un avans de 0,3% în precedentele trei luni.
Majoritatea ţărilor UE au raportat creşteri trimestriale ale PIB în trimestrul patru din 2019, iar cel mai semnificativ avans a fost în România (1,5%), Lituania (1,3%) şi Ungaria (1%), Germania a avut o creştere zero iar scăderi s-au înregistrat în Finlanda (minus 0,4%), Italia (minus 0,3%) şi Franţa (minus 0,1%).
România a fost, anul trecut, importator net de electricitate
În ritm anual, Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică de 1,2% în trimestrul patru din 2019, o încetinire faţă de avansul de 1,5% în precedentele trei luni, în timp ce expansiunea zonei euro s-a redus la 0,9%, după o expansiune de 1,2% perioada iulie-septembrie 2019.
Toate ţările UE au raportat creşteri anuale ale PIB în trimestrul patru din 2019, iar cel mai semnificativ avans a fost în: Ungaria (4,6%), România (4,2%), Lituania (3,7%), Polonia şi Bulgaria (ambele cu 3,5%), iar Italia a avut o creştere zero.
Nu sunt disponibile datele pentru Estonia, Irlanda, Grecia, Croaţia, Luxemburg, Malta, Slovenia şi Suedia.
Conform datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică, avansul economiei româneşti a încetinit la 4,1% anul trecut, după creşteri de 4,4% în 2018 şi 7,1% în 2017.
În ultimul trimestru al anului 2019, avansul Produsului intern brut a accelerat cu 1,5% faţă de trimestrul precedent, în condiţiile în care, în trimestrul III 2019 faţă de trimestru II, avansul PIB a fost de 0,6%.
Faţă de perioada similară din 2018, în ultimul trimestru al anului trecut, creşterea economică a fost de 4,3% pe seria brută şi de 4,2% pe seria ajustată sezonier
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.