Dacă și cu cât ar putea să scadă facturile la energie și gaze
Dumitru Chisăliță a explicat că își păstrează opinia din decembrie 2022 când a spus că prețul plafonat ar putea să fie undeva la 0,24 sau 0,25 de lei pe kilowatt/h, cu TVA inclus, acest lucru însemnând facturi mai mici cu cel puțin 20%.
Despre faptul că România a ajuns să aibă cele mai mari prețuri la gaze și energie electrică, Dumitru Chisăliță a spus că s-a ajuns aici din cauza politicii energetice practicate în anul 2022 iar organizația Energia Inteligentă a avut peste 6.000 de poziții publice în care se recomanda să se facă ceea ce s-a făcut le nivel european, respectiv, reducerea fiscalității dar din păcate România nu a mers pe această cale iar consecințele sunt cele pe care le simțim cu toții.
Specialistul a mai explicat că România nu are o strategie pe termen lung privind energia. În momentul de față sunt doar câteva idei și proiecte care sunt în diverse stadii. Însă pe termen lung nu avem nimic și ne vom cârpi ca și până acum, și vom trăi cu speranța ca iernile care vor veni să fie cald.
Dumitru Chisăliță spune că este îngrijorat de faptul că în 2022 România a avut cea mai mare scădere a consumului de gaze în zona industrială din toată Uniunea Europeană, un aspect foarte grav din punctul de vedere al economiei.
Președintele Asociației Energia Inteligentă a spus că în continuare ne bazăm pe noroc și pe ideea că anumiți consumatori se închid și ceea ce nu consumă ne va ajunge pentru perioada rece, ceea ce este o strategie păguboasă atât pentru sectorul energetic cât și pentru economie și pentru România în general.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.