Cea mai mare unitate de generare din România, care se va opri programat, este centrala pe gaze în ciclu combinat de la Brazi. După ce a produs o cantitate record de energie electrică în 2021, centrala, cu o putere instalată de 860 MW va fi oprită, în perioada 1 ianuarie-30 aprilie, pentru revizie.
„Sperăm ca planurile noastre să nu fie compromise de evoluția pandemică. OMV Petrom vinde oricum mai multă electricitate decât produc, și ne vom acoperi obligațiunile contractuale prin achiziția de energie de pe piață”, a declarat recent Franck Neel, director în cadrul OMV Petrom, care a mai spus pentru Economica.net că piața a fost deja anunțată despre indisponibilitatea centralei.
Într-adevăr centrala apare că va fi oprită programat în această perioadă în statisticile ENTSO-E, asociația operatorilor de transport și sistem din Europa. Și, din păcate, nu este singura din România.
Astfel, în perioada 14 februarie-23 martie va fi oprit programat un grup de 194 MW al hidrocentralei de la Porțile de Fier, cea mai mare din țară. Asta după ce, în perioada 1 februarie-4 martie mai apare ca fiind oprit programat un alt hidroagregat de la Porțile de Fier.
Tot așa, la începutul primăverii, în perioada 7 februarie-10 martie se va opri și un grup pe gaze, (84 MW în statisticile ENTSO-E) de la CET București Sud. Unul dintre agregatele hidrocentralei de la Râul Mare Retezat, de 110 MW va fi și el oprit toată luna martie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.