În 2016, cele mai scăzute cheltuieli anuale pentru prestaţiile familiale, de sub 200 de euro/locuitor, s-au înregistrat în România şi Bulgaria (ambele cu 120 de euro), Lituania (150 de euro) şi Grecia (170 de euro), iar cele mai ridicate au fost în Luxemburg (3.000 de euro/locuitor), Danemarca (1.700 de euro), Suedia (1.400 de euro), Germania şi Finlanda (ambele cu 1.200 de euro).
În ultimii ani, procentul cheltuielilor pentru protecţie socială alocat în UE prestaţiilor familiale a rămas stabil, fiind de 9% şi în 2008.
Citește și: Vouchere pentru stomatolog. Cum le obții
În rândul statelor membre ale UE, cel mai ridicat procent al cheltuielilor pentru protecţie socială alocat prestaţiilor familiale a fost în Luxemburg (peste 15%), Estonia şi Polonia (fiecare cu 13%) şi Ungaria (12%), Germania, Suedia, Danemarca şi Letonia (toate cu câte 11%), Marea Britanie, Finlanda şi Bulgaria (câte 10%), România, Slovacia şi Austria (9%).
Pe de altă parte, cel mai scăzut procent se înregistra în Grecia şi Olanda (ambele cu câte 4%), Spania şi Portugalia (cu câte 5%).
Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, celebrată la nivel mondial pe data de 1 iunie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.