Statele membre unde regenerabilele au cea mai mare pondere în consumul final brut de energie sunt: Suedia (54,5%), Finlanda (41%) şi Letonia (39%). La polul opus se situează Malta (7,2%), Olanda (6,6%) şi Luxemburg (6,4%).
Eurostat precizează că 11 state membre au atins deja obiectivele naţionale pe care şi le-au fixat în cadrul strategiei Europa 2020 cu privire la ponderea regenerabilelor: Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Croaţia, Italia, Lituania, Ungaria, România, Finlanda şi Suedia. Mai mult Letonia şi Austria au depăşit cu aproximativ un punct procentual ţintele pentru 2020.
Citește și: România, o țară din ce în ce mai energofagă
În România, ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final brut de energie a ajuns la 24,5% în 2017, în scădere de la 25% în 2016 dar peste ţinta de 24% fixată în cadrul strategiei Europa 2020.
Statele membre care sunt cel mai departe de obiectivele lor naţionale pentru 2020 sunt: Olanda (decalaj de 7,4 puncte procentuale), Franţa (6,7 puncte procentuale) şi Irlanda (5,3 puncte procentuale).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.