Este pregătită Administrația Națională de Meteorologie să ofere o infrastructură modernă în ceea ce privește monitorizarea și avertizarea fenomenelor hidro-meteorologice severe în vederea asigurării protecției vieții și a bunurilor materiale? Considerăm că da, având în vedere proiectele implementate sau aflate în pregătire prin Programul operațional infrastructură mare și care, observăm, unele au fost deja implementate, astfel încât putem să vorbim la nivelul perioadei 2015 -2023 de proiecte în valoare de 47.000 de euro.
În același timp, se află deja spre aprobare pentru finanțare un proiect prin care se urmărește consolidarea capacității instituționale pentru îmbunătățirea politicilor în domeniul schimbărilor climatice și adaptarea la schimbările climatice, dorim să creăm o platformă digitală a adaptării la schimbările climatice, să creăm un centru național de monitorizare climatică, în măsură să ofere produse și servicii personalizate în funcție de nevoile utilizatorului și, bineînțeles, se va face o revizuire a strategiei naționale. Ne dorim și un atlas digital, unde fiecare utilizator să găsească informații în ceea ce privește schimbările observate în evoluția datelor climatice și avertizările meteorologice emise.
Citește și România și schimbările climatice. Ce va fi până la sfârșitul acestui secol
O veste bună pentru România. Țara noastră va găzdui Centrul regional pentru Agrometeorologie pentru Asociația Regională VI (Europa), ceea ce înseamnă că România va putea coordona această activitate la nivelul tuturor serviciilor meteorologice din Europa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.