În anul fiscal american 2020, rata de refuz a vizelor pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în SUA a ajuns 10,14%, potrivit unui material publicat de profit.ro. În conformitate cu legea americană privind imigrația și cetățenia, țările care doresc să adere la programul ce include ridicarea vizelor (Programul Visa Waiver) trebuie să aibă, pentru vizele eliberate în alte scopuri decât imigrarea, o rată de refuz mai mică de 3% sau o medie pe 2 ani mai mică de 2%. Autoritățile SUA calculează rata de refuz potrivit anului fiscal, care începe la 1 octombrie și se termină la 30 septembrie.
OMS se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID-19
Un document oficial, analizat de sursa citată relevă că, în cadrul ultimei reuniuni tripartite, organizate de către Comisia Europeană, cu participarea SUA și a statelor membre afectate de nereciprocitate în materie de vize, din 9-10 iunie 2021, Statele Unite ”au reconfirmat angajamentul de a continua conlucrarea și dialogul cu partea română pentru atingerea obiectivului de ridicarea vizelor pentru șederi de scurtă durată (90 zile), în scop de afaceri sau turism”. Cu toate acestea, documentul subliniază: ”Rata de refuz pentru România este încă peste pragul de 3% (în anul fiscal 2020, această rată a fost de 10,14%)”.
Conform datelor anterioare, pentru 2018 a fost înregistrată o rată a refuzului vizelor de 10,44%, iar în anul fiscal 2019 rata de refuz pentru vizele SUA solicitate de cetățenii români scăzuse la 9,11%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.