În schimb, Irlanda şi Croaţia nu se mai confruntă cu dezechilibre, nivelul datoriei a scăzut semnificativ în ultimii ani şi continuă să arate o tendinţă descrescătoare solidă.
Per ansamblu, vulnerabilităţile se reduc şi scad sub nivelul de dinaintea pandemiei în diverse state membre UE, justificând o revizuire a clasificării dezechilibrelor în două cazuri, unde se constată realizarea de progrese substanţiale, informează Comisia Europeană.
Executivul european a adoptat luni o comunicare prin care le oferă statelor membre orientări generale cu privire la desfăşurarea politicii bugetare în perioada următoare. Este vorba despre principii directoare pentru a asigura conceperea adecvată şi calitatea măsurilor bugetare.
Citește și: Mircea Coșea spune răspicat: Falimentul înseamnă șomaj, o povară în plus
Profesorul de economie, Mircea Coșea, consideră că respectivele probleme sunt pericole de foarte scurt timp și că trebuie rezolvate rapid, pentru că ”nu avem timp de gândire foarte mult”.
În opinia analistului, România se confruntă, în prezent, cu trei probleme majore, care se vor acutiza cu rapiditate în lunile următoare.
„Sunt pericole de foarte scurt timp. Trebuie rezolvate imediat pentru că nu avem timp să ne gândim foarte mult. Pe parcursul lunilor care au mai rămas până la sfârșitul acestui an trebuie rezolvate aceste probleme care sunt atât de periculoase încât pot schimba viața fiecăruia dintre noi.”, a atras atenția profesorul Coșea pentru Antena 3.
Nu s-a rezolvat nimic
Potrivit precizările sale, una dintre aceste probleme „ține de structura economiei românești. Structura economiei românești nu este foarte avansată, nu este în linie cu ceea ce se întâmplă în țările dezvoltate ale Europei unde se merge spre a patra revoluție industrială, așa-numita digitalizare. Noi avem o economie care se apropie spre așa-numita fază manufacturieră, adică producem în România mașini și multe alte lucruri, dar le producem la bandă, le montăm, le asamblăm, nu facem nici cercetare, nici dezvoltare. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.