Cele patru parcele pe care a pus ochii compania Rolex se întind pe aproape 105.000 de metri pătrați, echivalentul a aproape 15 terenuri de fotbal. Prețul de vânzare se ridică la 300 de franci elvețieni/metru pătrat. Suprafețele sunt situate în așa-numita zonă de afaceri Prila.
Aspect de vânzare cu amănuntul
Proiectul va necesita adaptarea planului de dezvoltare a retailului, aflat în prezent în mâinile Departamentului pentru Dezvoltare Teritorială, Infrastructură, Mobilitate și Mediu (DIME) al ministrului Jean-François Steiert. Nimeni nu și-a imaginat inițial să vândă terenul unei singure companii. Dar dosarul este pe drumul cel bun, potrivit Prefecturii Gruyère. Așezarea este un pas major în dezvoltarea economică a orașului și a regiunii, a spus executivul.
Dacă proiectul va reuși la scara așteptată, Rolex va deveni cel mai mare angajator din district, înaintea producătorului de mașini Liebherr și a celor aproape 1.500 de angajați ai săi. Întotdeauna foarte discret, gigantul ceasurilor de la Geneva ar putea spune mai multe despre intențiile sale după votul Consiliului General al Taurului.
Un canton de ceasornicarie
Informația despre sosirea Rolex, dezvăluită în urmă cu zece zile, evocă, pe lângă cele peste 2000 de locuri de muncă, o investiție de ordinul a unui miliard de franci elvețieni. După cele trei locații din Geneva și cel din Bienne, grupul va avea un loc de producție în al doilea oraș Fribourg din 2029.
Locația va contribui activ la obiectivul Rolex de a forma 500 de ucenici. Alegerea orașului Bulle a ridicat semne de întrebare în special în Neuchâtel, principalul canton de ceasuri din Elveția. Sosirea Rolex la Fribourg ar ridica cantonul cinci locuri, pe poziția șase, în clasamentul celor mai multe cantoane de ceasornicarie din țară.
Prestigiu și lux
Un brand vechi de peste un secol, Rolex aparține Fundației Hans Wilsdorf. Necotata la bursa, prestigioasa casa de lux nu este obligata sa-si publice rezultatele financiare și situația contabilă. Potrivit specialiștilor, renumita firmă produce un milion de ceasuri pe an, în condițiile în care cererea depășește 2 milioane.
În 2021, conform băncii Morgan Stanley, grupul ar fi realizat o cifră de afaceri de 8 miliarde de franci elvețieni, în creștere cu 30%, cu o forță de muncă de 14.000 de angajați, dintre care 9.000 în Elveția. Condusă din 2015 de Jean-Frédéric Dufour, marca cu coroana este cunoscută pentru inovațiile sale. Ea a depus deja peste 500 de brevete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.