Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a fost cotat joi la 2,15%, în creştere faţă de nivelul de 2,13% înregistrat miercuri, potrivit ZF și citat de Mediafax.
De la începutul săptămânii, când indicele a fost cotat la 2,11%, ROBOR-ul a marcat o creştere de 1,8%. În perioada 1-14 octombrie, indicele s-a majorat cu 20,1%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la BNR.
Pentru românii cu credite, veștile rămân proaste. ROBOR își continuă ascensiunea
Tot astăzi, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, s-a majorat la 2,27%, de la 2,25% miercuri, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 2,34%, de la 2,31% miercuri.
BNR a decis săptămâna trecută să majoreze dobânda-cheie la 1,5%, de la minimul istoric de 1,25%. Totodată, BNR a majorat şi rata dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 0,75% pe an, şi rata dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 2% pe an, de la 1,75% pe an, începând cu data de 6 octombrie 2021.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.