Publicitate
Numărul mare de ore lucrate a dus la 745.000 de decese cauzate de atacuri cerebrale şi de boli cardiace în 2016, conform estimărilor din raport.
OMS şi OIM estimează că 398.000 de persoane au murit de atac cerebral şi 347.000 de boli de inimă în 2016 din cauză că au lucrat mai mult de 55 de ore pe săptămână.
Între 2000 şi 2016, numărul de decese de boli de inimă cauzate de numărul mare de ore de lucru a crescut cu 42%, iar cel al deceselor de atac cerebral, cu 19%, mai arată studiul, publicat în revista Environment International.
Bitcoin, lovit de Musk cu Tesla. În ce punct se află criptomoneda
Problema bolilor legate de muncă este semnificativă în special la bărbaţi (72% dintre decese au apărut în rândul bărbaţilor), la persoanele care trăiesc în regiuni din Pacificul de Vest şi Asia de Sud-Est şi la lucrătorii de vârstă mijlocie sau mai în vârstă.
Conform studiului, un număr de cel puţin 55 de ore de lucru pe săptămână este asociat cu un risc estimat de 35% mai mare de atac cerebral şi de 17% mai mare de cardiopatie ischemică, faţă de situaţia în care timpul de lucru este plafonat la 35-40 de ore pe săptămână.
Analiza mai arată că numărul persoanelor care lucrează mai multe ore este în creştere, fiind în prezent de 9% din populaţia mondială totală.
"Pandemia de COVID-19 a schimbat semnificativ modul în care lucrează multă lume", a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
"Telemunca a devenit norma în multe industrii, iar graniţele dintre casă şi serviciu dispar deseori", a adăugat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.