„Persoanele fizice și juridice care derulează operațiuni ce intră sub incidența prezentei ordonanțe de urgență (Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2019 - n. red.) beneficiază de o perioadă de tranziție până la data de 1 februarie 2020”, ae spune în noua propunerea legislativă.
Didi Chuxing a câștigat lupta cu Uber. Acum preia lumea
Pe lângă extinderea termenului, propunerea prevede și alte modificări, printre care și anularea prevederii conform căreia
Însă actul mai conține și alte modificări la regimul transportului alternativ. Una este că o să dispară condiția conform căreia autoturismele de transport alternativ pot fi numai cele care au cel mult cinci locuri. Cu alte cuvinte, și micobuzele, dubele sau mașinile cu 7 locuri vor putea desfășura activități de ridesharing.
O altă modificare este că firmele străine care desfășoară astfel de activități vor fo obligate să aibă în România cîte o filială înregistrat la Registrul Comerțului.
O altă modificare a formei inițiale este în privința limitării numărului de aplicații pentru care șoferii pot lucra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.