"Ucraina este interesată de Lynx și Panther, care sunt în prezent cele mai moderne vehicule de luptă de infanterie și tancuri de luptă", a declarat Papperger, citat joi de cotidianul german Handelsblatt.
Compania cu sediul la Dusseldorf a purtat deja discuții cu guvernul de la Kiev, a declarat el pentru publicația germană, adăugând că Rheinmetall ar putea produce vehiculele de la zero, ceea ce înseamnă că nicio țară nu va trebui să furnizeze tancuri din propriile stocuri.
De asemenea, compania este pregătită să instaleze o unitate în Ucraina pentru asamblarea tancului Panther după ce războiul se va încheia, atât timp cât guvernul german aprobă licențele de export necesare, a mai spus Papperger.
Panther, în special, ar reprezenta o îmbunătățire semnificativă a blindatelor grele pentru forțele ucrainene. Rheinmetall spune că tancul, care este încă în curs de dezvoltare și care, în cele din urmă, este menit să înlocuiască tancul de luptă principal Leopard 2, este "destinat să fie un schimbător de joc pe câmpurile de luptă ale viitorului".
"Ucraina trebuie să rămână pe poziții în acest război - iar după ce se va termina, țara are nevoie de securitate", a declarat Handelsblatt, citându-l pe Papperger.
Citește și:
Industria apărării germane cere guvernului accelerarea procedurilor de atribuire a contractelor
Industria armamentului din Germania face presiuni asupra guvernului de la Berlin ca să accelereze procesul de atribuire a contractelor.
Șeful producătorului de armament Rheinmetall, Armin Papperger, a cerut politicienilor mai multă rapiditate în atribuirea contractelor pentru tehnologia de apărare, notează Handelsblatt. "Întreaga industrie germană este pregătită. Resursele sunt acolo, oamenii sunt acolo, avem și know-how. Ceea ce avem nevoie acum este să stăm umăr la umăr cu politica, astfel încât să avem capacitatea de a planifica", a declarat liderul grupului marți, la conferința Handelsblatt "Securitate și apărare".
Anul trecut, Rheinmetall a investit 700 de milioane de euro în extinderea capacității și a angajat 2.000 de persoane. Dar până acum nu au existat comenzi.
Întoarcerea cu fondul special de 100 de miliarde de euro pentru Bundeswehr era așteptată de mult timp. Dar planurile anunțate pe cinci și zece ani nu au fost încă puse în aplicare. "În 2023, chiar trebuie să inițiem acum redresarea", a cerut Papperger.
El a subliniat că industria are o capacitate de producție suficientă. "Suntem capabili să producem mai multă muniție de artilerie decât americanii", a subliniat managerul. "Dar până acum nu am nici măcar o comandă pentru el." Nu a avut două miliarde de euro pentru a prefinanța.
Sunt în joc cantități uriașe, nu numai pentru Ucraina, ci și pentru Bundeswehr (armata germană). "Nu avem muniție acasă, iar în Europa lucrurile arată exact la fel."
Papperger a criticat faptul că, dacă în bugetul apărării s-ar aloca anual doar un miliard de euro pentru muniție, ar fi nevoie de 30 de ani pentru a crește stocul de muniție pentru a satisface cererea.
În iunie, ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, Bundestagul a aprobat un fond special de 100 de miliarde de euro pentru Bundeswehr. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.