Adică o diferență de peste un miliard de euro, mai precis 1.091 de milioane de euro.
În cursul lunii noiembrie au avut loc intrări de 1.891 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de obligațiuni pe piata internă în valoare nominală totală de 671 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
Ieşirile au fost de 2.982 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Ministerului Finanţelor Publice, în sumă de 1.573 milioane euro) şi altele.
Leul își mai revine un pic și ajunge la 4,7781 lei față de euro
Demn de amintit este faptul că săptămâna trecută a existat un atac împotriva leului în noapte de 27 spre 28 noiembrie, când euro ajunsese la 4,8 lei după care, a doua zi, BNR a aruncat pe piață suficientă valută pentru a compensa devalorizarea accentuată.
BNR mai spune că nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4.411 milioane euro.
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2019 au fost de 38.228 milioane euro, faţă de 39.400 milioane euro la 31 octombrie 2019.
Plăţile scadente în luna decembrie 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 151 milioane euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.