Gradul de umplere a depozitelor de gaze naturale ale României este în prezent puțin sub 50% din capacitate, ceea ce garantează cantitatea de care au nevoie populația și economia, indiferent de condițiile meteo din următoarea perioadă, a informat premierul Nicolae Ciucă, în cadrul grupului de lucru pentru securitatea energetică, reunit vineri.
Au fost analizate și soluții pentru creșterea capacității de producție de energie, diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale și mărirea capacității de depozitare.
Pentru perioada viitoare, inclusiv pentru următorul sezon rece, România poate înmagazina peste 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale, cantitate suficientă, inclusiv în condițiile creșterii consumului intern.
Depozitele de gaze naturale ale României au aproape 50% grad de umplere, ceea ce asigură necesarul de consum pentru cetăţeni şi economie, a scris și ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.
"Împreună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă am participat joi la reuniunea Grupului de Lucru Interdepartamental pentru Securitate Energetică (GLISE). Depozitele de gaze naturale ale României au aproape 50% grad de umplere, ceea ce asigură necesarul de consum pentru cetăţeni şi economie. Aşa cum am promis, trecem fără probleme de acest sezon rece şi am început deja să ne pregătim pentru iarna următoare. România este conectată la rutele de transport a gazelor ceea ce ne asigură independenţa şi securitatea energetică, precum şi posibilitatea de a ajuta şi Republica Moldova", a notat şeful de la Energie.
La reuniunea GLISE au mai participat secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, consilierul de stat în cancelaria prim-ministrului, George Agafiţei, reprezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul energiei.
Citește și: România, aproape de un record privind rezerva de gaze
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.