Această rundă de finanţare face din Revolut cea mai valoroasă firmă de fintech din Marea Britanie şi, teoretic, Revolut are acum o capitalizare de piaţă mai mare decât grupul bancar NatWest.
Înfiinţat în 2015 de fostul trader de la Credit Suisse, Nik Storonsky, şi dezvoltatorul de software Vladyslav Yatsenko, Revolut a atras peste 16 milioane de clienţi cu produse precum schimb valutar, carduri de debit, tranzacţionarea de acţiuni fără comisioane, criptomonedele sau conturile de business.
Compania înregistrată în Marea Britanie a reuşit să câştige clienţi în defavoarea băncilor tradiţionale prin costuri mai mici dar până acum nu a reuşit să traducă creşterea rapidă în profitabilitate. Anul trecut, pierderile Revolut s-au dublat la peste 200 de milioane de lire sterline (278 milioane de dolari), din cauza costurilor administrative de la investiţiile în mecanisme de control al riscului şi al conformităţii.
Citește și Revolut raportează pierderi dublate în 2020
Banii strânşi la ultima rundă de finanţare, care a fost condusă de Vision Fund şi Tiger Global Management, vor fi utilizaţi în principal pentru dezvoltarea de noi produse în noile ţări în care Revolut se extinde, în special în SUA şi India, a declarat directorul financiar Mikko Salovaara. Potrivit acestuia ultima rundă de finanţare nu va afecta calendarul unei eventuale listări.
"Credem că, în cele din urmă, vom deveni o companie publică dar nu avem planuri imediate pentru o listare", a spus Mikko Salovaara. Ultima rundă de strângere de fonduri organizată de Revolut a fost salutată de ministrul britanic al Finanţelor, Rishi Sunak, care vrea ca industria britanică de fintech să menţină sectorul financiar din insulă competitiv după ieşirea ţării din Uniunea Europeană. "Vrem să vedem şi mai multe poveşti de succes precum Revolut", a spus Rishi Sunak.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.