Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, la 18 ianuarie 2024, toate sumele restante au fost redirecţionate către conturile angajatorilor, aferente convenţiilor încheiate şi neplătite de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă pe parcursul anului trecut.
Astfel, cererile de încheiere convenţii conform art. 80/85 din Legea 76/2022, modificată şi completată ulterior, depuse pentru anii 2023 şi 2024, sunt în curs de verificare şi soluţionare începând cu data de 10 ianuarie 2024, data aprobării noului buget privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.
"Conform anexei la buget care este aprobata de către ANOFM, forul superior, angajatorii vor fi finanţaţi lună de lună, pentru toate solicitările eligibile depuse de către angajatori. Astfel, toate solicitările de subvenţionare a locurilor de muncă, conform Legii 76/2002, art. 80, respectiv 85, vor fi semnate, în ordinea intrării în instituţie, vor fi bugetate şi vor intra în plată etapizat începând cu această lună. Subvenţionarea tuturor cererilor din 2023 înseamnă un efort financiar de peste 40 milioane lei", se menţionează în comunicat.
Aceste sume sunt destinate angajatorilor în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, a tinerilor de până la 29 de ani, a persoanelor cu handicap, a absolvenţilor, a persoanelor care sunt unici întreţinători de familie, a şomerilor de lungă durată, precizează sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.