Potrivit unui raport publicat pe pagina de Internet a cotidianului Le Monde, o investigaţie demarată de experţi de la Universitatea din Burgundia a descoperit că sistemele anti-poluare ale modelelor Captur şi Clio IV, care erau destinate să filtreze emisiile poluante, nu au intrat în funcţiune la mai multe viteze şi temperaturi.
Imediat după publicarea acestor informaţii acţiunile Renault au scăzut cu până la 2,9% la bursa de la Paris.
Aceste descoperiri ar putea pune Renault în rândul constructorilor auto europeni care încalcă emisiile poluante ale automobilelor echipate cu motoare diesel. După scandalul din 2015, provocat de manipularea emisiilor poluante de către Volkswagen, toţi constructorii auto sunt criticaţi pentru că emisiile de dioxid de azot în condiţii reale de trafic au tendinţa de a depăşi valorile pentru care vehiculele au fost omologate.
Citește și: Reguli draconice impuse de UE pentru emisiile mașinilor
Ca reacţie la articolul din Le Monde report, un purtător de cuvânt de la Renault a declarat că toate vehiculele companiei respectă normele iar compania nu a utilizat dispozitive defecte.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.