Reguli de aur pentru cei care vor să-și încerce norocul la bursă

Dana Mihai |
Data publicării:
Bursă
Bursă

În lumea oamenilor de afaceri ceea ce îi atrage pe tinerii dornici de succes, în ce privește bursa și investirea banilor în acțiuni, sunt banii rapizi și un câștig ușor. Însă, există multe frâne și curbe pe care dacă nu reușiți să le evitați, participarea voastră la bursă poate fi foarte scurtă. 

  • Citiți revistele de business

Pentru a începe cu succes investițiile la bursă, trebuie să știți cum funcționează bursa în lume și care sunt evenimentele sociale ce influențează creșterea sau scăderea prețului acțiunilor. Există multe reviste de business cu notorietate care se ocupă exact cu această tematică. Nu citiți doar revistele naționale, ci informați-vă și despre ce se întâmplă în țările vecine, precum și în întreaga lume. Navigați pe internet, urmăriți evenimentele în câmpul economiei globale și al finanțelor și veți pătrunde mai ușor în apele tulburi ale afacerii bursiere.

Piața petrolului fierbe! Într-o secundă, prețul a crescut cât într-un an

  • Analizați evoluția bursei, creați-vă un portofoliu fictiv cu acțiuni.

Înainte de a pătrunde în apele bursiere, mai întâi trebuie să analizați ce curenți predomină. Aceasta se poate face într-un mod simplu. Pe internet există destule portofolii gratuite ale managerilor, așadar, folosiți unul pentru a vă face un cont gratuit. Realizați un portofoliu fictiv cu acțiunile în care ați investi potențial și urmăriți situația o vreme, minimum o lună de zile. Astfel vă veți face o imagine despre instabilitatea pieței. Înainte de a face primul pas, creați-vă mai întâi un portofoliu fictiv profitabil ca investitor la bursă.

  • Prima acțiune pe care o veți cumpăra să fie din sectorul pe care îl cunoașteți cel mai bine.

Prima acțiune pe care o veți cumpăra la bursă ar trebui să fie din sectorul care vă este cel mai familiar și pe care îl înțelegeți cel mai bine. De exemplu, dacă sunteți familiarizat cel mai mult cu sectorul bancar, încercați să analizați piața și să găsiți banca ale cărei acțiuni stau bine și în care merită investit. Niciodată nu investiți în acțiuni, ci în companie. Cu alte cuvinte, înainte de a investi bani în ceva, ar trebui să înțelegeți afacerea cu care se ocupă compania.

  •  Nu urmăriți instrucțiunile orbește, întotdeauna cercetați singuri.

De multe ori veți auzi de la oameni din domeniul bursei că au cumpărat acțiunea asta și asta deoarece la fel a făcut și un prieten de-al lor sau un membru de familie care se pricepe. Acceptați totul cu prudență. Înainte de a achiziționa o acțiune, faceți niște cercetări, plasați totul în momentul actual, deoarece ceea ce aducea câștig în trecut, chiar și în trecutul apropiat, nu trebuie să însemne că va și continua. Întotdeauna bazați-vă pe propria estimare decât pe a altcuiva, scrie Businessacademy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9774
Diferența 0.0004
Zi precendentă 4.977
USD
Azi 4.6059
Diferența 0.0061
Zi precendentă 4.5998
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9774 RON
USD flag1 USD = 4.6059 RON
GBP flag1 GBP = 5.9635 RON
CHF flag1 CHF = 5.2114 RON
AUD flag1 AUD = 2.9077 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.2194 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4415 RON
SEK flag1 SEK = 0.4618 RON
XAU flag1 XAU = 463.3913 RON
Monede Crypto
1 BTC = 383387.01RON
1 ETH = 8395.63RON
1 LTC = 385.15RON
1 XRP = 9.40RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel