"În semn de solidaritate cu toţi cei afectaţi de criza din Ucraina, Orange oferă comunicare gratuită spre şi în Ucraina, cât şi celor care vin în Romania din această ţară", a scris operatorul de telefonie pe pagina sa de Facebook.
Un anunţ asemănător a fost postat şi de Vodafone.
"Suntem alături de clienţii noştri afectaţi de situaţia din Ucraina. Dacă eşti abonat Vodafone, în perioada 25.02-05.03.2022 ai apeluri şi SMS-uri internaţionale gratuite către Ucraina, ca să ţii legătura cu cei dragi. De asemenea, clienţii noştri aflaţi în roaming pe teritoriul Ucrainei beneficiază de internet şi apeluri gratuite către orice destinaţie, până pe 5 martie inclusiv", au scris reprezentanţii Vodafone pe reţeaua de socializare.
Totodată, locurile de cazare de pe litoralul românesc pot fi puse momentan la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina, se menţionează într-un mesaj transmis sâmbătă de preşedintele Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa, Corina Martin.
DIGI se alătură eforturilor de sprijinire a refugiaților
Și DIGI se alătură eforturilor societății și autorităților și oferă clienților săi servicii de comunicații gratuite pentru a asigura, în permanență, legătura directă între rude, prieteni și cetățenii care se află în zonele de conflict din Ucraina.
Astfel, clienții de servicii fixe și mobile DIGI primesc gratuitate la apelurile și SMS-urile către Ucraina. Gratuitatea serviciilor internaționale se aplică retroactiv, începând cu data de 24 februarie până pe 15 martie 2022.
Facebook și Twitter interzic reclamele rușilor
"Litoralul românesc are o capacitate de cazare suficient de mare pentru a putea oferi locuri de cazare care pot fi momentan puse la dispoziţia refugiaţilor care doresc adăpost", se precizează în mesajul transmis de preşedintele Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa.
De asemenea, potrivit sursei, restaurantele membre ale Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa pot oferi mese refugiaţilor.
În cursul zilei de vineri, până la ora 17,00, aproape 9.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în România, iar 36 dintre aceştia au solicitat azil ca urmare a conflictului din Ucraina, potrivit informaţiilor publicate de Ministerul Afacerilor Interne.
Astfel, un număr de 45.376 de persoane, dintre care 8.942 cetăţeni ucraineni, au intrat în România vineri, în intervalul orar 00:00 - 17:00.
Aproximativ 19.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în România de la începutul agresiunii militare a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, iar dintre aceştia, circa 11.000 au rămas pe teritoriul ţării, 40 dintre ei cerând statut de refugiat, a anunţat şi premierul Nicolae Ciucă, vineri seara, în timpul unei vizite în Vama Siret.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.