"Suntem într-un moment fast, într-un moment favorabil, cred că avem un Guvern bine intenţionat şi cu o agendă favorabilă mediului de afaceri, aş spune - cred că sunt un pic curajos când spun asta - că avem acces nelimitat la finanţări europene, pentru că de fapt singurele limitări cu care ne vom confrunta sunt cele care ţin de propria noastră capacitate de a construi şi de a co-finanţa - să reţinem ambele provocări - proiecte care să fie suficient de ambiţioase, cu impact suficient de mare şi reformator şi care să fie în suficient de bună măsură aliniate cu priorităţile strategice europene, în primul rând cu tranziţiile spre sustenabilitate şi digital", a afirmat Alexandru Reff.
Reprezentantul Deloitte a apreciat că sistemul bancar a adus soluţii în criza provocată de pandemie.
"În plus, avem un sistem bancar solid, care se dovedeşte a fi de data aceasta parte din soluţie şi în niciun caz parte din problemă. Avem companii care au demonstrat resurse uriaşe de rezilienţă şi de creativitate, deci aş spune cu toată încrederea că suntem într-un moment de inflexiune, dar cu perspective faste şi încurajatoare şi de care trebuie să ne mobilizăm să profităm la toate nivelurile", a menţionat Alexandru Reff.
Citește și Cîțu, despre IMM Invest. Ce s-a întâmplat cu programul
Acesta a estimat că economia trece în prezent de la contracţie la creştere.
"Nu ne-am găsit într-o formă bugetară care să fi potenţat o intervenţie stimulatoare pentru economie, la nivelul celei care a avut loc în alte ţări. (...) Cred că suntem din mai multe sensuri într-un moment de inflexiune, mi se pare că suntem în momentul în care trecem de la contracţie la creştere, e estimarea celor mai mulţi analişti şi a directorilor financiari pe care i-am sondat recent. Se pare că e un oarecare consens cu privire la faptul că ce e mai greu e în spate şi că urmează mai degrabă creşteri. Cred că ne putem referi la inflexiune şi într-un sens mai larg şi anume că anumite mega-tendinţe care erau manifeste şi înainte de pandemie s-au accelerat în cadrul acesteia. Cele care accelerează sunt digitalizarea, virtualizarea forţei de muncă, o responsabilitate superioară pe care business-ul trebuie să şi-o asume pentru acele probleme care nu pot fi rezolvate decât de noi toţi împreună - în primul rând schimbările climatice, şi apoi apariţia unor noi modele de business şi noi ecosisteme care transformă într-un mod creativ şi inovator lanţurile de valoare", a precizat reprezentantul Deloitte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.