Pe fondul pandemiei de coronavirus, dar și în contextul războiului prețurilor izbucnit ca urmare a destrămării înțelegerii OPEC+, dintre membrele Organizației țărilor exportatoare de petrol și alți mari producători mondiale, în frunte cu Rusia, prețurile la petrol s-au prăbușit în primăvara acestui an, intrând chiar, pentru o scurtă perioadă de timp, pe teritoriu negativ.
Odată cu intrarea în vigoare, la 1 mai, a unui nou acord încheiat între cartel și statele care nu fac parte, piața petrolului a început să-și revină.
Astfel, WTI a afișat un salt de 88%. Până acum, cea mai bună lună din istoria acestei materii prime a fost septembrie 1990, când marca americană de țiței s-a scumpit cu 44,6%.
Citește și Criza covid-19. Previziuni. Investițiile în energie, scădere RECORD
În pofida recordului istoric, WTI continuă să fie tranzacționat cu 50% sub valorile absolute din ianuarie 2020. La finalul sesiunii bursiere de vineri, petrolui american a avut ultima cotație la 35,49 de dolari/baril la Bursa din Londra, ICE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.