Potrivit datelor furnizate de bursa de energie electrică din Europa centrală (European Energy Exchange AG), în jurul prânzului producţia de energie fotovoltaică a Germaniei a atins un maxim istoric de 40.919 de Megawaţi.
Germania, prima economie europeană, este deja lider european în domeniul energiilor regenerabile. Ca urmare a invaziei ruseşti din Ucraina, autorităţile de la Berlin au decis să urgenteze cu un deceniu, până în anul 2035, obiectivul de a obţine 100% din energie din surse regenerabile.
Analiştii de la BloombergNEF prognozează că energia din surse eoliene şi fotovoltaice va ajunge să reprezinte 76% din producţia totală de electricitate a Germaniei în 2030.
De asemenea, aceştia se aşteaptă ca producţia de energie fotovoltaică a Germaniei să coboare uşor luni faţă de recordul atins sâmbătă, dar ar putea să se apropie din nou de acest nivel record în cursul zilei de miercuri.
Pe aceeași temă:
Casa Verde Fotovoltaice 2023. Câți bani asigură statul, cât plătește beneficiarul
”Noi finanțăm o valoare fixă de 20.000 de lei pentru un sistem fotovoltaic de minim 3 kW, cu TVA inclus. Persoana trebuie să vină cu 2.000 de lei contribuție proprie pentru un astfel de sistem. Dacă persoana fizică dorește să instaleze un sistem mai mare, pune din surse proprii diferența de bani și, astfel, își poate instala un sistem cu o putere mai mare.
Firmele de instalatori
Un alt lucru pe care vreau să-l menționez este faptul că s-a terminat perioada de înscriere pentru instalatori, pentru firmele care doresc să participe la acest program. Pe data de 12 mai s-a închis lista. S-au înscris 754 de astfel de firme. Acum sunt în perioadă de evaluare. O mare parte dintre acestea au primit deja solicitări de clarificări pe documentele încărcate în platforma AFM-ului, urmând să finalizăm evaluarea, după care vor exista o perioadă de cinci zile pentru constituirea acelui fond de garanții de participare la program. Fond care este de 200.000 de lei. .... Citește în continuare AICI
În Germania, panouri solare se instalează chiar și în balcoanele apartamentelor
Solare Zukunft organizează astfel de ateliere de lucru în fiecare săptămână, iar listele de așteptare sunt lungi - peste 300 de persoane s-au înscris deja. Cererea a crescut în ultimele luni din cauza crizei energetice. În Germania, prețul energiei electrice a crescut cu peste 30% în șase luni, de la o medie de 30 de cenți pe kilowatt-oră la 40 de cenți, un preț plafonat acum de stat.
Pentru Stephan și prietena lui, acest lucru a însemnat o creștere a facturii cu 600 de euro în decurs de un an. "Am făcut multe eforturi pentru a ne reduce cheltuielile, investind mai ales în prize inteligente", explică el. "Înainte, computerul meu era în permanență în stand-by, acum se oprește după o oră. Același lucru este valabil și pentru încălzitorul de apă, care înainte funcționa 24 de ore pe zi, iar acum se încălzește doar la anumite ore. Astfel, se economisesc 500 de euro pe factură.
Dar Stephan vrea să meargă mai departe. "Dacă aș fi fost proprietar, aș fi pus panouri solare pe acoperiș, dar în calitate de chiriaș nu pot face asta. Pot, însă, să le montez pe balcon.... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.