Publicitate
Prin urmare, noua variantă a proiectului de lege conține informațiile ce lipseau din versiunea inițială. Printre altele, textul subliniază că ocuparea respectivelor posturi se va face prin concurs. Cei intersați vor trebui să depună dosarul de concurs în termen de două zile lucrătoare de la data afişării anunţului pentru ocuparea locurilor vacante.
Din dosar nu trebuie să lipsească o cerere de înscriere la concurs, copia actului de identitate, documente care atestă vechimea în muncă și un curriculum vitae.
Concursul în sine va avea trei etape, respectiv selecţia dosarelor de înscriere, proba scrisă (care constă în rezolvarea unui test grilă) și un interviu.
Citește și Pensii mai mari pentru acești români! O propunere demnă la laudă
Suplimentarea personalului Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) va fi valabilă până în data de 31 decembrie 2022.
De asemenea, proiectul de OUG prevede că atât metodologia de repartizare la casele de pensii județene a celor 1.000 de persoane, cât și drepturile salariale ale acestora vor fi stabilite, prin ordin, de CNPP, în termen de o zi lucrătoare de la intrarea în vigoare a proiectului. Pe de altă parte, salariile celor 1.000 de persoane selectate vor fi suportate din bugetul asigurărilor sociale de stat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.