Publicitate
Silvia Vlăsceanu a mai adăugat că în domeniul energiei, ordonanţa a determinat un regres de cinci ani de zile.
Ordonanţa de urgenţă 114 a mai fost criticată şi de Mihai Bogza, directorul executiv al Confederaţiei patronale Concordia, care a definit-o drept „o lege profund vehementă, un atac pentru întregul mediu de afaceri” care a fost prezentată într-un „discurs total antieuropean”.
„Nimeni nu a demonstrat vreodată că OUG 114 ar avea efecte pozitive”, a susţinut directorul executiv Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen.
Discuţiile au avut loc în contextul conferinţei de presă susţinute de confederaţia Concordia, miercuri, în care mai mulţi actori ai mediului de afaceri, precum Bogdan Preda, director executiv al Consiliului Patronatelor Bancare, Mihai Matei, Vicepreședinte al Asociației Patronale a Industriei de Software și Soluții, Radu Căprău, directorul diviziei Downstream Oil al OMV Petrom, Eduard Florea, Eduard Floria, membru în Consiliul Director al Federației Patronale Petrol și Gaze au dezbătut colaborarea dintre patronate şi sindicate în procesul legislativ.
OUG 114/2018 este un act normativ adoptat de către Guvernul Dăncilă la finele anului trecut care a afectat mai multe ramuri ale economiei, cum sunt energia, piața bancară sau telecomunicațiile. O serie de prevederi au fost modificate prin OUG 19/2019.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.