"Nu am avut în vedere niciun act normativ de acest gen care să aducă către buget astfel de resurse financiare. O să vedeţi în următoarele ore când o să afişăm şi proiectul de buget. Am auzit în spaţiul public că, dacă această ordonanţă nu ar fi fost dată, bugetul nostru nu s-ar fi închis aşa cum ne dorim cu toţii. Este o afirmaţie greşită, falsă, care manipulează din păcate în spaţiul public, dar o să închidem această discuţie în momentul în care o să vedeţi afişat pe site-ul Ministerului de Finanţe propunerea de buget pe 2019. Este mai mult o modalitate de a descuraja mai multe zone în a percepe suplimentar, să spunem, sume total necuvenite vizavi de economie în general", a afirmat Teodorovici la Comisia economică a Senatului, răspunzând întrebărilor senatorilor.
El a spus că ordonanţa a fost asumată de întregul Guvern, subliniind că au existat toate avizele şi s-au făcut toate consultările necesare.
Citește și: Șeful Erste Group: Taxa pe active, neplăcută, dar nu un dezastru
"Toate ministerele implicate au contribuit la această ordonanţă, este o muncă de echipă, este asumarea întregului Guvern faţă de acest act normativ. Deci nu a stat cineva într-un birou şi a conceput acest act normativ fără dialog. Există la dosarul acestui act normativ toate avizele solicitate din toate zonele pe care trebuia să le consultăm, conform legii, inclusiv de la BNR, din zona privată. Că nu toate au fost în ton sau au fost puncte de vedere divergente faţă de actul final, asta este o altă discuţie. A fost inclusiv avizul Consiliului Economic şi Social (...). Dar legea nu prevede că avizele trebuie să fie în acelaşi ton cu actul normativ. Sunt puncte de vedere divergente, e normal să fie dialog, discuţii şi în final să spunem contează majoritatea, că asta este democraţia. O să prezentăm şi public toate aceste avize, consultări, puncte de vedere din partea diferitelor zone şi mai ales, ceea ce este interesant, modul în care s-a încercat din foarte multe zone să blocheze acest act normativ, fie din exteriorul, fie din interiorul administraţiei publice centrale, să vedem cu toţii cât de mare a fost dorinţa unora ca în special profitul companiilor să nu fie afectat", a explicat Teodorovici.
Ministrul de Finanţe a fost invitat la Comisia economică a Senatului pentru a prezenta aspecte referitoare la impactul măsurilor fiscal-bugetare introduse prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.