S-a ajuns, astfel, la concluzia că, fie și în cazul unei confruntări nucleare limitată, în primele ore de conflict și-ar pierde viața 91,5 milioane de oameni.
Pentru a modela pe calculator scenariul imaginat și analizat de ei, oamenii de știință au folosit un amplu pachet de date privind arsenalul nuclear, rezervele de astfel de arme de care dispun cele două părți. Deci, Rusia va ataca teritoriile de graniță ale Germaniei și Poloniei, blocând, practic, trupele NATO în Europa Centrală și de Est.
Ripostând, forțele Alianței vor folosi arma nucleară împotriva regiunii Kaliningrad.Potrivit calculelor specialiștilor, în primele ore ale acestei ”confruntări locale”, vor muri 91,5 milioane de oameni.
Citește și Mâna morții. Când Inteligența Artificială poate declanșa un război nuclear
Întrebarea care se pune este dacă s-ar putea întâmpla așa ceva. Se pare că da. În orice caz, pe culoarele puterii de la Moscova se discută, nu pe ascuns, ci deschis, despre un astfel de război. Zilele trecute, spre exemplu, adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, admitea eventualitatea izbucnirii unui conflict nuclear. Și, desigur, vinovate vor fi Statele Unite care, prin retragerea lor din Tratatul de lichidare a rachetelor cu rază medie și mică de acțiune, și-au eliberat mâinile pentru a concepe și produce noi arme performante.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.