Unul dintre ele este așa numitul războiul ”găleții de stejar”. Chiar dacă sună anapoda și de neînțeles, a fost un război sângeros cât se poate de real între Bologna și Modena, izbucnit în 1325. Un conflict care a costat viața a 2000 de oameni, potrivit documentelor vremii. Totul a început după ce sodați din Modena au furat o găleată de lmen dintr-o fântănă din Bologna.
Războiul mistrețului este alt exemplu înscris de publicația Business Insider pe lista ei. Putea degenera într-un conflict de o amploare și mai mare. Insula San Juan, situată între partea continentală a SUA și insula candiană Vancouver, era folosită în comun de locuitorii americani și de angajații britanici ai companiei Hudson Bay. Deși petecul de pământ era considerat ”comun”, ambele țări aveau pretenții. Aceste revendicări au generat tensiuni în regiune, care au atins apogeul în iunie 1859, când un fermier american a împușcat un porc mistreț. Și a început nebunia. Americanii au trimit trupe, britanicii și-au trimit flota. Câteva săptămâni s-a instituit o blocadă, care amenința să se transforme într-un răzobi între SUA și Anglia. Din fericire, rațiunea a triumfat, scrie Business Insider.
Citește și Schimbă tot. Bombardierul american B-21 dă totul peste cap
Alt conflict inclus de publicația americană în clasamentul ei: războiul câinelui vagabond. Dintr-un motiv absolut stupid pe câmpul de luptă s-au întâlnit, în 1925, 20.000 de soldați greci și 10.000 de soldați bulgari. Totul a început după ce un câine vagabond a fugit de un soldat elen. Militarul s-a luat după el și nu s-a oprit nici când a traversat granița bulgară. Văzând un soldat grec alergând pe teritoriul lor, grănicerii bulgari l-au împușcat. Grecii au ripostat și au năvălit în țara vecină. Au cucerit câteva teritorii și păreau deciși să meargă mai departe, dar a intervenit Liga Națiunilor și au început tratativele de pace.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.