Astfel, la Londra, petrolul marca Brent s-a scumpit de la 33 de dolari/baril la 35,4-36 dolari/baril, în timp ce la New York, țițeiul american WTI a sărit la 34 de dolari/baril. În medie, prețurile mondiale la aurul negru au crescut cu 6%-8%. O recupare importantă, dar modestă, totuși, după ce, în ajun, piața petrolului s-a redus cu 25%.
”Porțile nu sunt închise”, iar Rusia și Arabia Saudită pot relua colaborarea, următoarea întrevedere a partenerilor din cadrul acordul OPEC+ fiind programată pentru 18 martie, a spus oficialul rus. Același care, la sfârșitul săptămânii trecute, declara că, pentru Moscova, alianța OPEC+ și-a pierdut sensul. De atunci însă, piața rusă s-a prăbușit, moneda națională, rubla, a luat-o la vale, devenind tot mai mică în fața dolarului și a euro. Situația a evaluat de asemenea manieră, încât un colap economic părea iminent.
Citește și Dezorientare totală pe piețele mondiale. Panică, este puțin spus
”În primul rând, vreau să spune că porțile nu sunt închise. Faptul că acordul nu a fost prelungit după 1 aprilie, nu înseamnă că nu putem coopera pe viitor cu țările OPEC și non-OPEC. A fost semnat anul trecut un document, în cadru căruia vom continua relațiile noastre de colaborare”, a subliniat Novak, menționând că sarcina noastră imediată este de a reacționa la ceea ce se întâmplă pe piață, pentru a reduce consecințele negative și pentru a continua monitorizarea”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.