Toate bune și frumoase până la pasajul în care plină de râvnă Turcan i-a urat celui care a decedat în urmă cu 218 ani ”La mulți ani!”.
După ce au început să curgă fluvii de glume pe această temă, ministrul a revenit asupra postării și a șters urarea.
Însă țunami-ul de glume nu s-a oprit iar ministresa care deține portofoliul muncii ”s-a văzut nevoită” să ne dea niscaiva explicații, nouă muritorilor de rând, într-o încercare disperată și sufocată de nervi de a drege busuiocul, busuioc ce nu se lasă dres cu niciun chip.
”Sunt nevoită să fac câteva precizări acum, cu întârziere, pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanța timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească.
Așadar,
Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie.
Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc.
Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet.
Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru
Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România.
Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie.
Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu același nume. Imaginat chiar de
Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00.
PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA!
Lor, “La Mulți Ani” cu executare!”, a scris Turcan plină de emfază.
Din păcate această perorație a doamnei ministru eșuează lamentabil într-o punere a poalelor direct în vârful capului, ratând astfel rezultatul scontat cât și lecția dată de cugetarea strămoșească: ”Dacă tăceai, filozof rămâneai”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.