Potrivit unui comunicat al băncii, termenul limită pentru înscrierea proiectelor este 25 iulie, ora 17:00, pe platforma granturi.raiffeisencomunitati.ro.
Raiffeisen Comunităţi, primul program de acest tip lansat de o bancă în România, sprijină proiectele care propun modalităţi de învăţare flexibilă, care completează educaţia tradiţională şi îi ajută pe beneficiari să deprindă noi abilităţi şi aptitudini, astfel încât să fie mai bine pregătiţi pentru piaţa muncii şi mai implicaţi în comunitatea din care fac parte.
"Educaţia rămâne un domeniu prioritar pentru noi, o investiţie pe care o facem astăzi pentru ziua de mâine. Concursul de granturi Raiffeisen Comunitaţi, aflat la a 12-a ediţie, reprezintă angajamentul pe care ni l-am luat pe termen lung pentru susţinerea demersurilor de educaţie non-formală, cu impact în comunitate", a declarat Corina Vasile, director de comunicare şi sustenabilitate Raiffeisen Bank.
Pe lângă finanţare, fiecare organizaţie câştigătoare va beneficia de un program de mentorat şi de dezvoltare organizaţională, în domenii cum sunt: management financiar, fundraising, comunicare şi dezvoltarea unei reţele de sprijin în comunitate, astfel încât să poată continua proiectele şi după finalizarea finanţării. Acest program este construit alături de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, partenerii concursului de granturi Raiffeisen Comunităţi, dar şi de specialişti din bancă.
Proiectele câştigătoare sunt alese în două etape de jurizare: în prima etapă proiectele sunt evaluate de o echipă de specialişti în proiecte comunitare şi de angajaţi Raiffeisen Bank, iar în a doua etapă 20 de finalişti îşi susţin ideile în faţa unei comisii independente de jurizare, formată din experţi în programe educaţionale, care va alege, în final, cele 10 proiecte care vor fi finanţate cu până la 50.000 lei fiecare.
Dedicat organizaţiilor neguvernamentale şi instituţiilor de învăţământ publice cu activitate în comunităţile în care banca este prezentă, Raffeisen Comunităţi este cel mai longeviv program de finanţare pentru programele de educaţie non-formală din România. În cei 11 ani de desfăşurare, Raiffeisen Bank a finanţat peste 151 de proiecte comunitare, iar valoarea investiţiei în această perioadă a ajuns la 1,1 milioane de euro.
Raiffeisen Bank se află în top 5 bănci mari din România cu peste 2,25 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 1.100 de ATM-uri, din care 455 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 25.800 de POS-uri.
Citește și BNR, anunţul zilei: Indicele IRCC a urcat la 2,65% pe an
Între timp, Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 2,65% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul I din 2022, în urcare faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 1,86%, conform datelor anunţate de Banca Naţională a României (BNR).
Conform OUG 19/2019, "pentru creditele acordate în moneda naţională, dobânda va fi compusă dintr-un indice de referinţă calculat exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare la o anumită perioadă, la care creditorul poate să adauge o anumită marjă fixă pe toată perioada derulării contractului. Indicele de referinţă pentru credite acordate în lei cu dobânda variabilă se publică în fiecare zi lucrătoare pe website-ul Băncii Naţionale a României(...) Indicele de referinţă se calculează la finalul fiecărui trimestru, ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice determinate pentru trimestrul anterior, urmând a se aplica de fiecare instituţie de credit pentru trimestrul următor".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.