Din punctul de vedere al furnizorului, Hidroelectrica vede compensarea ca fiind varianta mai simplă. Această metodă va diminua efectele negative ale creșterii prețului de pe piața angro astfel încât creșterile să nu se reflecte și în facturile consumatorilor.
”Avem experiența plafonării făcute anterior (Ordonanța 114), în 2018, care a afectat rezultatele financiare ale Hidroelectrica în anii următori. Soluția cu care vor veni decidenții politici va fi literă de lege și pentru Hidroelectrica, dar vreau să atrag atenția că am avut această experiență și vedem ce s-a întâmplat după aceea”, a declarat Radu Constantin.
Oficialul Hidroelectrica a subliniat că situația actuală din energie este una specială și că lucrurile vor reveni la normal.
În opinia acestuia, consumatorii trebuie să treacă în piața concurențială și să-și aleagă cea mai bună ofertă, astfel încât să mai atenueze din creșterile de preț de pe piața de energie.
”Lucrurile se vor liniști. Sunt mai mulți factori care s-au suprapus în ultima perioadă, factori atât macroeconomici, cât și tehnici, care sunt specifici pieței de energie. Sfatul meu pentru consumatorii casnici este ca aceștia să treacă pe contracte concurențiale. Încă există un procent de 50% dintre consumatori care sunt pe contracte de serviciu universal. Cea mai bună variantă este să trecem în piața concurențială și să optăm pentru furnizorii care vin cu cele mai bune oferte. A nu face nimic în acest moment este cea mai proastă decizie”, a avertizat Radu Constantin.
Cîțu despre PLAFONAREA tarifelor în energie: S-ar putea face, dar cu o condiție
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.