Publicitate
Vineri, 1 iulie, începe a doua etapă a programului când românii interesați pot cere vouchere pentru tablete și laptopuri care au valori între 300 și 500 de lei.
Conform calendarului AFM, prima dintre cele două sesiuni anunțate ale programului a debutat pe 17 iunie, cu etapa înscrierii în aplicație. Din ce știm până acum, pentru cea de-a doua sesiune, oamenii se vor putea înscrie în luna decembrie.
De mâine, de la ora 10, se lansează a doua etapă a acestei ediții, în cadrul căreia se vor putea cere vouchere în valoare de 300 și 500 de lei, aferente categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele.
Cea de-a doua etapă a acestei ediții a programului Rabla pentru electrocasnice ar trebui să se încheie pe 7 iulie, la ora 23:59, în cazul în care nu se termină banii până atunci.
Este foarte probabil ca banii să se termine rapid așa cu se întâmplă de ceva vreme, fondurile alocate terminându-se în primele cele câteva zeci de minute minute de la lansare.
A doua etapă are alocat un buget de 10 de milioane de lei, în timp ce prima a avut un buget de 25 de milioane de lei.
Programul Rabla pentru electrocasnice din acest an se desfășură după reguli modificate. Mai exact, după cum s-a stabilit la început de mai, prin Ordinul Ministerul Mediului nr. 974/2022, din acest an, televizoarele nu mai sunt printre electrocasnicele ce pot fi cumpărate prin program, iar voucherul are o valabilitate mai mică, de doar șapte zile, față de 15, cât era înainte.
Astfel, prin programul Rabla pentru electrocasnice din 2022, oamenii pot cere bani de la stat pentru a-și cumpăra mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete.
Așa cum stabilesc acum regulile programului, de principiu, pentru a beneficia de un voucher, cei interesați trebuie să dea la schimb aparatele uzate care fac parte din aceeași categorie cu cea în care se încadrează produsul care urmează să fie cumpărat.
Sumele pe care le pot primi cei interesați în 2022, sub formă de voucher, sunt cuprinse între 200 și 500 de lei, în funcție de electrocasnicele pe care vor să le cumpere.
Și în acest an, la fel ca în 2021, în afara de etapa înscrierii în aplicația informatică dedicată programului, acesta va avea alte trei etape, în cadrul cărora vor fi distribuite și folosite vouchere pentru trei categorii de electrocasnice.
Rabla pentru electrocasnice. Bugetul primei etape, epuizat
Bugetul de 25 de milioane de lei alocat primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat vineri în aproximativ două ore și jumătate de la lansare.
Administrația Fondului pentru Mediu anunță că solicitanții persoane fizice au generat 62.500 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, astfel:
• 25.695 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare;
• 24.096 vouchere pentru categoria mașini de spălat rufe;
• 12.709 vouchere pentru categoria mașini de spălat vase.
„Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 28 iunie 2022 și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit”, potrivit comunicatului de presă.
Persoanele interesate trebuie să știe că înscrierile încep dimineață, la ora 10.00.
Persoanele fizice se pot înscrie începând de vineri, 24 iunie, ora 10:00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice, pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele, informează miercuri Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.