Cele trei tipuri de quinoa (roșie, neagră și albă) pot fi încorporate în toate mesele zilei: la micul dejun poate fi consumată ca o cereală, la prânz poate fi inclusă în salată, iar la cină poate fi consumată ca o garnitură.
Quinoa este bogată în proteine de calitate datorită celor nouă aminoacizi pe care îi conține, iar echilibrul proteinelor este similar cu cel al laptelui. Este o sursă bună de riboflavină adică vitamina B2, care ajută la reducerea frecvenței durerilor de cap, a migrenelor, prin accelerarea metabolismului energetic din creier și din celulele musculare. De asemenea, are proprietăți antiseptice, crește nivelul energiei, nu îngrașă, nu conține gluten, este recomandată celor care suferă de boala celiacă și copiilor care suferă de autism.
Citește și Elixirul nemuririi, inventat. Este făcut din pesticide și combustibil de rachetă
Este un carbohidrat inteligent, are un indice glicemic scăzut, conține elemente care formează alcalinitate, acționează ca un prebiotic, se digeră ușor, nutrienții se absorb rapid și optim.
Totodată, quinoa este bogată în vitamina C, calciu, fier, mangan, magneziu, niacină, tiamină, carbohidrați, grăsimi, proteine, fibre. Este una din puținele plante considerate furnizor complet de proteine și cuprinde toți aminoacizii esențiali. Potrivit specialiștilor, conține mai multe proteine comparativ cu alte cereale, de aceea a fost propus de NASA, încă din 1993, ca aliment ideal pentru lunga durată a zborurilor spațiale.
Semințele de quinoa sunt indicate în afecțiuni cardiovasculare, renale, digestive, în stimularea sistemului imunitar și a ficatului, în caz de alergii, ajută la întărirea oaselor și a cartilajelor, la îmbunătățirea auzului și a respirației. Quinoa se comercializează sub formă de semințe, făină, paste, lapte sau fulgi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.