Vehiculele-planor hipersonice pot gestiona o direcţie impredictibilă şi pot efectua manevre bruşte pe măsură ce se apropie de impact. Ele pot urma de asemenea o traiectorie mult mai netedă şi mai joasă decât rachetele balistice.
Donald Trump: Punem capăt erei războaielor nesfârşite
Washingtonul şi Moscova şi-au extins capacităţile de apărare în contextul în care acordurile de control asupra armelor datând din timpul Războiului Rece s-au prăbuşit pe fondul înrăutăţirii relaţiilor Rusiei cu Occidentul.
Anul trecut, Rusia a desfăşurat primele sale rachete hipersonice cu capacităţi nucleare, în timp ce Pentagonul are ca obiectiv să îşi dezvolte capabilităţile hipersonice în prima parte a anilor 2020.
"Foarte probabil vom avea mijloacele de a combate armele hipersonice până la momentul în care ţările aflate în frunte vor avea astfel de arme", a spus Putin, citat de agenţia de ştiri RIA.
Deşi Rusia şi SUA au în mare marte acelaşi număr de arme nucleare, Putin a spus că Moscova este înainte în privinţa dezvoltării de arme avansate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.