Putin se află la putere ca președinte sau prim-ministru de la începutul secolului, ceea ce îl face cel mai longeviv lider de la Kremlin de la Iosif Stalin încoace. Rusia a adoptat anul trecut reforme care îi permit să candideze pentru încă două mandate de șase ani, fără de care ar fi trebuit să se retragă în 2024.
Vorbind la un forum de investiții din Moscova, liderul de la Kremlin a sugerat că însăși opțiunea de a putea candida din nou la președinție a împiedicat subminarea sistemului politic.
Citește și:
MISTERIOSUL scut spațial al Rusiei! Armata lui Putin, în acțiune
Vladimir Putin a testat un vaccin anti-COVID experimental sub formă de spray nazal
Rușii, pregătiți să invadeze în ianuarie Ucraina, spun serviciile de informații
"Dacă voi face sau nu acest lucru urmează să fie decis, dar însă însăși existența acestui drept (de a candida) stabilizează deja situația politică internă", a spus el.
Unii analiști au spus că Putin ar fi putut deveni un președinte la sfârșitul mandatului dacă nu ar fi avut opțiunea de a candida din nou în 2024.
Problema este extrem de sensibilă pentru Kremlin. La începutul acestei luni, acesta a denunțat ca fiind o ingerință "absurdă" o rezoluție propusă de parlamentari americani pentru a nu-l mai recunoaște pe Putin ca președinte dacă rămâne la putere după 2024.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.