Expertul Bloomberg a explicat că sunt mai multe cauze care nu permit redresarea cererii. Iar cea mai importantă îi vizează pe unii dintre participanții la alianța OPEC+ care au renunțat să-i respecte condițiile și să reducă producția până la limitele convenite inițial. Este motivul pentru care oferta depășește în mod substanțial nivelul actual al cererii.
În al doilea rând, pe piață există oricum o cantitate importantă de rezerve de petrol, care, atâta timp cât economia mondială nu va se repune pe picioare și nu-și va regăsi suflul post-pandemie, nu vor fi solicitate.
În acest context este prezentat exemplul Indiei, unde cererea de petrol și produse petroliere continuă să se mențină la un nivel scăzut. Comparativ cu perioada similară din 2019, în iulie și august anul curent s-a înregistrat o scădere de 20%.
Citește și Revoluție în Dubai! Ce se întâmplă în mjlocul DEȘERTULUI
În opinia lui Lee, poate singura pată de lumină de pe această piață tot mai acoperită de nori o reprezintă China, care, în ultimii ani, a devenit cel mai mare consumator de petrol și produse petroliere și unde ritmul de redresare economică pare destul de stabil.
Astfel, în iulie consumul a crescut, în această țară, cu 19,5% pe an, în condițiile în care traficul aerian de pasageri al marilor companii de resort chineze a sporit cu 25% comparativ cu iunie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.