Budăi a precizat că se discută pe trei paliere: resursele financiare, influența plății pensiilor în PIB. ”La noi este de două ori sub minimul mediei UE influența plățilot pensiilor în PIB. Avem spațiu bugetar, putem face acest lucru. Noi discutăm de bugete anuale, nu multianuale. Ce ne-a încurajat pe noi.. ne uităm că, de exemplu, anul trecut, de la un deficit de 18 miliarde, am ajuns la un deficit de 4,2 miliarde. A fost un salt foarte mare”, a subliniat ministrul Muncii.
Potrivit spunselor sale, punctul de pensii a ajuns la 1.100 de lei, iar de la 1 septembrie 2019 va fi de 1.265. În 2020 va fi de 1775, iar în 2021 1875.
Citește și Legea pensiilor. Principalele modificări ale noului act normativ
„Valoarea punctul de pensie.. am plecat în 2016 de la 871 de lei. Din fericire, orice fel de guvern ar fi, ar trebui să aibă grija să mărească valoarea punctului de pensie. Dar nu ne putem întoarce în urmă să rezolvăm acei 20-25 de ani de 2 lei pe hârtie, 5 lei în mână”, a adăugat oficialul român.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.