„Sperăm ca viitoarea Guvernare, de dreapta, din cine va fi formată ea, nu doar să nu taie salariile și pensiile, ci, foarte important, să aplice în continuare creșterile prevăzute de Legea Salarizării Unitare și noua Lege a Pensiilor. Și vă reamintim că Legea 153/2017 prevede creșteri anuale până în 2022, ale salariilor bugetarilor, cu data de 1 ianuarie a fiecărui an, cu 25% din diferența dintre salariul în plată și cel prevăzut în grila din 2022. Vă reamintim, de asemenea, că salariile profesorilor trebuie mărite, de la 1 septembrie 2020 la nivelul prevăzut în grila din anul 2022”, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Marius Budăi, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat bilanțul ministerului pe care îl conduce.
Citește și Ce presupune creșterea anticipată a pensiilor. Ce spune legea
Budăi a precizat că, tot la 1 septembrie 2020, punctul de pensie trebuie să crească la 1.775 de lei, iar în anul următor, la aceeași dată, la 1.875 de lei, urmând ca din octombrie 2021 să se aplice noua formulă de calcul bazată pe VPR (Valoarea Punctului de Referință).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.