Pentru că, în cazul punctului de pensie, majorarea va fi mai mică decât cea stabilită prin viitoare Lege a pensiilor publice. Ca atare, punctul de pensie va creşte cu 14% și va ajunge, de la 1.265 lei la 1.442 lei, ceea ce înseamnă o creștere cu 177 de lei. Și pensia minimă va fi majorată cu 14% și va ajunge la 800 de lei, față de 704 lei cât este în prezent.
Prin viitoarea Lege a pensiilor, punctul de pensie urma să fie majorat cu 40%. Ceea ce înseamnă un minus de 26%. Ceea ce înseamnă că în loc de 1.775 de lei, punctul de pensie va fi de 1.442 de lei. Punctul de pensie este important deoarece, conform legii, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie, explică Avocatnet. Astfel, orice creștere a punctului de pensie aduce o creștere a tuturor pensiilor.
Citește și Recuperarea integrală a pensiilor neîncasate. Prescripția se elimină
În ceea ce privește pensia minimă, persoanele cu pensii foarte mici beneficiază de o indemnizație socială de la stat, astfel încât să se atingă pragul minim de 800 de lei. Legea viitoare a pensiilor prevede o majorare a pensiilor și pentru anul 2021, pentru că punctul de pensie va mai crește încă o dată și în septembrie 2021 până la valoarea de 1.875 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.