Provident, înfiinţată în 1880, este în curs de reorganizare, după plecarea directorului său general şi a suspendării plăţii dividendelor. Compania este de asemenea investigată de autorităţile britanice.
Problemele de la Provident au stimulat afacerile rivalelor mai mici, Non-Standard Finance (NSF) şi Morses Club, care au angajat mulţi agenţi de la Provident.
Conform acordului, acţionarii Provident ar primi 8,88 noi acţiuni NSF pentru fiecare titlu Provident. Pe baza preţului acţiunilor NSF de la închiderea şedinţei bursiere de joi, de 58 de penny, oferta evaluează Provident la aproximativ 1,3 miliarde de lire sterline (1,69 miliarde de dolari).
Citește și: Schimbare majoră pentru milioane de români. Decizia Ministerului de Interne
Tranzacţia evaluează o acţiune Provident la 511 penny, aproape de nivelul de 511,4 penny înregistrat la închiderea şedinţei bursiere de joi.
Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai important furnizor de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,4 milioane de clienţi în 9 ţări din Europa, precum şi în Mexic şi Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală şi de Sud-Est şi una dintre cele mai puternice companii internaţionale listate la Bursa din Londra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.