Publicitate
Nemulțumirile lor constau în nealocarea prețurilor oferite de stat la recolte promise deja din 2021, când mii de fermieri au ocupat autostrăzile care duc spre capitală.
Marșul, care face parte dintr-o serie de proteste desfășurate în ultimii doi ani, are loc cu câteva luni înainte de alegerile naționale în care premierul Narendra Modi va încerca să obțină un al treilea mandat, agricultorii reprezentând o bună parte din electorat.
Sindicatele agricole speră să forțeze guvernul să ofere un sprijin mai mare din partea statului și să onoreze promisiunile de a dubla veniturile agricultorilor.
Discuțiile de luni dintre liderii de sindicat și guvern nu au dat rezultate, fermierii afirmând că guvernul trage de timp pentru a le îndeplini cererile.
"Guvernul nu a fost capabil să ia o decizie fermă cu privire la nimic... Ne-am gândit că acordarea de timp nu este potrivită acum", a declarat Sarwan Singh Pandher, secretarul general al Punjab Kisan Mazdoor Sangharsh Committee (KMSC), pentru agenția de presă ANI.
Ministrul agriculturii, Arjun Munda, a declarat reporterilor că unele probleme au fost rezolvate, dar că sunt necesare mai multe discuții.
"Orice problemă poate fi rezolvată prin discuții. Avem speranța că vom aduce soluții", a declarat el.
Poliția a interzis adunările mari în New Delhi și a blocat porțiuni din principalele rute care duc spre capitală din nordul statului Punjab, de unde majoritatea fermierilor își încep marșul.
Guvernul indian anunță anual un sprijin prin cumpărare pentru peste 20 de culturi pentru a stabili un punct de referință, dar agențiile de stat cumpără doar orez și grâu, de care beneficiază doar aproximativ 6% dintre fermierii care cresc aceste două culturi.
În 2021, când administrația Modi a abrogat legile agricole după ce fermierii au inițiat primele proteste, guvernul a declarat că va înființa un grup de mediere între cultivatori și oficiali guvernamentali pentru a găsi modalități de a asigura prețuri de sprijin pentru toate produsele agricole.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.